Utrinki iz treningov na Tajskem, oktober 2017

Utrinki iz treningov na Tajskem, oktober 2017
17 Okt 17 andrazadmin
Sasakul gym Bangkok

Utrinki iz treningov na Tajskem, oktober 2017

V mesecu oktobru smo se mudili v Bangkoku, kjer smo imeli priložnost trenirati v dveh klubih Tajskega boksa. Poptheeratham oziroma po novem Samart Payakaroon gym je naš drugi dom na Tajskem, s katerim smo na račun rednega sodelovanja spletli že prijateljski odnos. Na naše presenečenje smo ugotovili, da se je večina trenerske in tekmovalne ekipe menjala, kar je na Tajskem pogosti znak, da so se v klubu morale zgoditi večje spremembe. Klubi tajskega boksa “kai muay” na Tajskem namreč grejo skozi različna obdobja, kjer se lahko celotna sestava kluba, vključno z borci “nak muay” lahko v celoti zamenja. Ne glede na spremembe smo še vedno oddelali nekaj kvalitetnih treningov pod budnim očesom najboljšega borca vseh časov mojstra in mentorja Samart Payakaroon -a.

Tokrat smo prvič v osrčju Bangkoka, obiskali tudi klasični “zahodnjaški” boksarski klub Sasakul gym, ki ga vodi eden najuspešnejših klasičnih boksarjev Chatchai Sasakul (63-4-1). Chatchai je večkratni svetovni profesionalni prvak v boksu po lestvici WBC, ki je naslov svetovnega boksarskega prvaka izgubil šele proti slovitemu Manny Pacquiao-ju. Klub premore številne profesionalne prvake po lestvicah WBC, WBU in WBF.

Na Tajskem se pogosto zgodi, da Muay Thai  borci, ki izkažejo poseben talent v boksarskih tehnikah navadno prestopijo v profesionalni boks. Večina Sasakul -ovih borcev so tako bivši šampioni v Muay Thai -ju.

Kot zanimivost lahko še navedemo podatek, ki bo marsikoga (tudi poznavalce športa) presenetil. Muay Thai na Tajskem predstavlja šport revežev, medtem kot je klasični boks spoštovana disciplina in čislana disciplina. V deželi antičnega Siama borci v Muay Thai-ju z borbami zaslužijo največ par tisoč evrov, medtem ko klasični boksarji lahko dosegajo milijonske zneske. Borci klasičnega boksa kot je Khaosai Galaxy so bistveno bolj spoštovani in znani kot borci v Muay Thai-ju, ki šele v zadnjih letih pridobiva na popularnosti v višjih slojih Tajske družbe.

Nismo pa mogli izpustiti treningov v našem drugem klubskem domu na Tajskem, Samart Payakaroon Gym.

Samart Payakaroon Gym Bangkok Tajska

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo.
Obvestilo o piškotkih