Trenerji

Peter Pupovac

Moje ime je Peter Pupovac. Rojen sem 22.11.1980, v Izoli. Po izobrazbi sem univerzitetno diplomirani inženir gradbeništva in športni trener. S Tajskim boksom, klasičnim boks in kickboxingom se ukvarjam več kot 17 let.

Začetek moje športne kariere sega v leto 1990, ko sem začel trenirati veslanje v veslaškem klubu Argo iz Izole. Šest let sem bil član slovenske raprezentance, kjer smo dosegal uspešne rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Poškodba me je kasneje prisilila k začasni prekinitvi športne kariere. Bistvo je namreč zame šele prihajalo.

Študij me je ponesel v Ljubljano, kjer sem se začel ukvarjati s Tajskim boksom kakor tudi s klasičnim boksom. Želja po znanju me je privedla do tega, da sem pri svojih 21 letih, kupil letalsko karto in odšel v domovino Tajskega boksa, ki jo dan danes še vedno obiskujem večkrat letno (več o mojih popotovanjih v deželo antičnega Siama, si lahko preberete v naših člankih.

Treningi v Bangkoku, kakor tudi na severu države (mesta Chiang Mai in Lampang) so bili neverjetno naporni. Treniral sem 7 ur dnevno, vsak dan v tednu. Bil sem član številnih priznanih klubov kot so; Kaewsamrit gym, Burklerk gym, Lanna Muay Thai, Fairtex, Super Pro Samui gym, Sitiyodtong gym, Kiatphontip gym, 13 Coins Gym etc. Svoj dom sem eventuelno našel v klubu Poptheeratham pod vodstvom neverjetnega trenerja, mentorja, legende in za mnoge najboljšega borca vseh časov Samarta Payakaroona.

V zgodovini Slovenije veljam za prvega (in edinega) trenerja, ki je bil udeležen turnirja Glory World Series ter K-1 World Grand Prix. V živo nas je takrat spremljalo kar 16.000 ljudi. Z borci sem bil prisoten tudi na dogodkih organizacij kot je ruski Tatneft Cup in hrvaški FFC.

Pri vseh različni profilih tekmovalcev in vrhunskih športnikov, s katerimi sem imel čast in priložnost sodelovati, sem uspel izluščiti eno in edino karakterno lastnost, ki odlikuje vrhunskega borca; trdo delo in zmožnost odrekanja.

Vaditeljske licence

  • Trenerski izpit na Fakulteti za šport
  • Licenca vaditelja Muay Thai-ja Kru Muay Thai Federation, ki spada pod Tajsko ministrstvo za šport in kulturo
  • Licenca vaditelja kickboxinga pri KBZS
Muay Thai Ljubljana
Muay Thai Ljubljana
Muay Thai Ljubljana
Muay Thai Ljubljana

Ivan Trifonov

Moje ime je Ivan Trifonov. Rojen sem 04.11.1972, v  Tomsku, Rusija. Po izobrazbi sem diplomiran športni trener na fakulteti za šport in pedagogiko v Tomsku. Opravljeno imam tudi mednarodno trenersko licenco združenja World Muay Thai Federation s sedežem na Tajskem.

Za sabo imam približno trideset profesionalnih borb v Tajskem boksu od katerih sem večino oddelal na Tajskem.

Med mojimi športnimi dosežki lahko naštejem:

  • 04/2007 International Muay Thai Tournament Winner, Phetch Buncha Samui Sradium,Thailand
  • 10/2008 International Muay Thai Tournament Winner, Phetch Buncha Samui Stadium,Thailand
  • 08/2009 International Muay Thai Tournament Winner, Phetch Buncha Samui Stadium,Thailand
  • 08/2011 A.M.C.O World Muay Thai Championship, Winner, Bangla Boxing Stadium,Phuket,Thailand
  • 05/2013 International Muay Thai Tournament Winner,Chaweng Boxing Stadium,Koh Samui,Thailad

Večji del kariere sem trenirali ob borcih kot so Artem Lein in Dzhabar Askerov.

Vaditeljske licence

  • Trenerski izpit na Fakulteti za šport v Tomsku, Rusija
  • Mednarodna licenca trenerja Tajskega boksa po federaciji WMF
Ivan Trifonov trener Tajskega boksa
Ivan Trifonov trener Tajskega boksa
Ivan Trifonov trener Tajskega boksa
Ivan Trifonov trener Tajskega boksa
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo.
Obvestilo o piškotkih