Kako smo trenirali Tajski boks na pripravah v Bangkoku

Kako smo trenirali Tajski boks na pripravah v Bangkoku
27 Avg 16 andrazadmin
Treningi na Tajskem

Kako smo trenirali Tajski boks na pripravah v Bangkoku

V letu 2015 smo še kot klub v razvoju podali na prve priprave v Bangkok, kjer so določeni člani kluba pobliže spoznali kako se trenira avtentičen Tajski boks. Majhna vtrajna in požrtvovalna ekipa, se je odločila da bo poletje tokrat preživela nekoliko drugače. Naše potovanje se je začelo v Benetkah, kjer smo sprva leteli do Abu Dhabija, nato pa nas je Etihadovo letalo pripeljalo v Bangkok. Marsikateri član naše odprave je prvič v življenju šel tako daleč od doma. Tajska je vendar država tretjega sveta, Bangkok z okoli 10 milijonov prebivalcev pa ni ravno mačji kašelj za neizkušenega popotnika. Situacijo dodatno oteži dejstvo, da je iskanje kvalitetnega kluba izredno težko. V klubih za Tajski boks (“Kai Muay” = boksarski klub) zadnjih 10 let namreč vlada nekakšno obdobje “športnega turizma”, kjer je za tujce zelo slabo poskrbljeno. V našem klubu smo seveda izjema, saj smo z najkvalitnejšimi klubi (po našem mnenju seveda) sklenili pristen prijateljski odnos, ki nam omogoča, da treniramo na najvišjem možnem nivoju. Eden izmed takih klubov s katerimi gojimo dolgoletno prijateljstvo je znameniti Poptheeratam za katerega, lahko rečem da je postal moj drugi dom.

Muay Thai priprave v klubu Poptheeratam

Poptheeratam gym

Delovni dan v klubu Poptheeratam je neizprosen. Profesionalni borci začnejo s tekom že ob 6h zjutraj preden se vrnejo nazaj v klub in začnejo z shadow boxingom. Sledi delo na vreči in nato trening na “paotih” (fokusarji za Tajski boks) s trenerjem. Moram povdariti, da so treningi Tajskega boksa pri temperaturah nad 30°C in pri skoraj 90% vlagi neverjetno naporni. Po delu na paotih, sledi borba v clinchu in mehek sparing. Trening se zaključi s 100 udarci s koleni in 100 brcami na vrečah, sledijo vaje za utrjevanje telesa. Ob 9:30 zjutraj je tako trening zaključen. Podobno režim se nadaljuje v popoldanskem terminu, kjer se zaradi pripekajočega sonca tek zamenja s kolebnico. Špartanski treningi, red in disciplina so edini pogoj, da se lahko prelevite v vrhunskega Nak Muay-ja (Nak Muay = borec Tajskega boksa).

Treningi Tajskega boksa v Bangkoku

Treniranje kolen na vreči

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska teh strani soglašate z njihovo uporabo.
Obvestilo o piškotkih